U bekijkt pagina: Home » Nieuws » Badkamer verbouwen
 • Badkamer verbouwen


  11 June 2018

  Badkamer verbouwen

  Er kunnen diverse redenen zijn, die u doen besluiten om de badkamer te gaan verbouwen, zoals:
  · Uw huidige badkamer is verouderd.
  · U wilt een echte luxe badkamer, passend in deze tijd.
  · De badkamer als ruimte is te klein.


  · Het badkamermeubilair en sanitair is versleten en een opfrisbeurt of het renoveren van een aantal elementen is niet meer de moeite waard.
  · U gaat meer verbouwen of verhuizen en de stijl van de badkamer past niet bij de rest van de woning.


  Voorbereiding van de verbouwing


  Wanneer u de badkamer gaat verbouwen dan kunt u dit binnen de huidige ruimte doen, maar het kan ook zijn dat de badkamer vergroot of verplaatst wordt, bijvoorbeeld omdat u een uitbouw gaat maken.
  In ieder geval houdt een verbouwing in, dat nagenoeg de hele ruimte aangepakt wordt. Ramen en deuren, vloeren, wanden en plafonds worden onder handen genomen. Misschien wordt het leidingennet vervangen en worden de aansluitingen van de energievoorzieningen verplaatst en het aantal uitgebreid.
  In plaats van een plafondlamp komt er nu in het plafond geïntegreerde verlichting in de vorm van inbouwspotjes. Punten die een belangrijke rol spelen op het gebied van de keuzes die u moet maken en waar u zich derhalve goed op moet voorbereiden zijn bijvoorbeeld:
  · Welk budget is er beschikbaar. Wanneer u een financiering nodig heeft, dan dient u zich tijdig te oriënteren.
  · Welke verbouwingswerkzaamheden wilt u uitvoeren. Maak goede ontwerpen en tekeningen en ga na of dit past binnen uw budget. Aan de hand van een goede tekening c.q. ontwerp kunt u een planning maken van hoeveel de verbouwing gaat kosten, welke materialen nodig zijn, welke werkzaamheden uitgevoerd moeten worden en de benodigde tijd voor de verbouwing. Op basis van alles wat u nu weet, kunt u dan een stappenplan maken, zodat de verbouwing overzichtelijk is en blijft.
  · Is er een bouwvergunning nodig voor de werkzaamheden die u wilt gaan doen. Vraag dit na en onderneem tijdig actie als dit nodig is.
  · Hoe en waar kunt u zich tijdens de verbouwingsperiode wassen en verzorgen.
  · Welke verbouwingswerkzaamheden doet u eventueel zelf en welke werkzaamheden besteedt u uit.
  · Welke onderdelen van de badkamer zijn nog in prima staat, passen binnen de nieuwe plannen en bevallen nog prima en kunnen derhalve blijven.


  Aankoop nieuwe badkamermeubelen en sanitair

  Wanneer u besluit in het kader van de verbouwing tot de aanschaf van nieuwe badmeubelen en sanitair over te gaan, dan moet u er rekening mee houden dat, zeker bij de aanschaf van een complete badkamer uit een bepaalde serie, levertijden vaak een aantal weken tot maanden kunnen bedragen. Vaak moet u dus al voordat de daadwerkelijke verbouwing van start gaat, op pad om een badkamer te kopen.

  Nieuwe inrichting en indeling badkamer

  Wanneer u uw badkamer opnieuw gaat inrichten en nieuw badkamersanitair, badkamermeubels en accessoires gaat aankopen, dan is het van belang om u goed voor te bereiden en dat begint met een goed plan van indeling en inrichting, waarbij u zowel pragmatisch als creatief te werk moet gaan.

  U moet rekening houden met alle factoren die van belang zijn, variërend van de randvoorwaarden als grootte van de ruimte en aanwezige deuren, ramen en leidingen tot de wensen en eisen zoals welke sanitaire producten aanwezig moeten zijn en hoeveel kastruimte men wenst. Door zich goed voor te bereiden kan men fouten in de inrichting voorkomen, want achteraf zijn deze moeilijk te herstellen en ze kunnen voor veel ongemak en ergernis zorgen.

  Badkamerwinkels

  Er is een ruim aanbod aan verkooppunten van badkamers, variërend van de plaatselijke badkamerspecialist en de exclusieve regionale badkamerspeciaalzaak tot de landelijke ketens met een groot gevarieerd aanbod.

  Ook kan men een badkamer kopen bij een bouwmarkt en via internet. Waar u uw badkamer koopt wordt door meerdere zaken beïnvloed, zoals:
  · Uw persoonlijke voorkeur voor een bepaald verkoopkanaal, vaak op basis van de behoefte aan persoonlijk advies en gewenste servicegraad en prijsklasse.
  · Gaat het om een standaardbadkamer of maatwerk badkamer en wilt u een complete badkamer kopen of bijvoorbeeld alleen het sanitair.


  Zoekopdrachten door bezoekers voor badkamer meubel Badkamermeubel (3) Elektrische Fauteuil (2) Wasbakken (2) Madelon (1) Viega Tempoplex Zeefinzet Wit 582951 (1) Ledikant Josh (1) 91270002115 (1) Planchettes (1) Planchetten (1) Novellini Scharnierset (1) Muebles (1) Retro Nordic (1) Napoli (1) Hardy Bank (1) Muebles Project Wasmeubel 120cm Mat Grijs (1) Caledoni (1) Vipack Robin (1) Vipack Nachtkast Robin (1) Wandel Singapore (1) Sub 158 (1) Kayden (1) Westport 2 (1) Dubbele Wasbakken (1) Badkamer Bankje (1) Plieger Quadro (1) Lavabo (1) Badkamerkast (1) Hocker (1) Ba (1) Bad (1) Nachtkastjes (1) Kasten Woonlamer (1) Haarvanger (1) Badkamermeubel 1 00 Breedmat Wit (1) Waskom (1) Poot Koloniaal (1) Fauteuil Kirkby (1) Tv Meubel (1) Eetkamerstoel (1) Wisser (1) Dressoir (1) Sa 1505 (1) Sfinx 420 (1) 40380016111 (1) Sub 202 (1) Douchewant (1) Douche Want (1) Ronix (1) Soldea Stoel (1)

Plaats een review over dit product

Categorieen